22. ROČNÍK SELSKÝCH SLAVNOSTÍ V HOLAŠOVICÍCH

0
1995

Nenechte si ujít poslední červencový víkend 26.–28. 7. 2019! 22. selské slavnosti pořádané jihočeskou obcí Holašovice, které vás zavedou do nostalgie dob dávno zapomenutých.

Tradiční lidové slavnosti začínají již brzkým dopoledním programem v pátek 26. 7. a pokračují celodenním sobotním a nedělním programem, kdy v 17 hod oficiálně končí. Základním rámcem slavností je pořádání „staročeského jarmarku“ s ukázkami tradičních i netradičních řemesel. Na rozlehlou náves obce, proslavenou jedinečnými památkami lidové architektury, se letos opět sjede více než 230 lidových umělců a řemeslných tvůrců z Čech, Moravy i Slovenska, Maďarska a Rakouska. Návštěvníci budou mít samozřejmě opět unikátní příležitost vidět předvádění původních řemeslných technik, zručnost a cit pro tradiční řemeslnou tvorbu a i sami si některé z řemesel vyzkoušet. Ke správnému jarmarku patří i lidová zábava, a tak nebudou chybět vystoupení, např. kejklíři, dětmi oblíbené projížďky na koních, dřevěný ručně poháněný kolotoč, budeme si hrát tak, jak si hrály děti našich rodičů a prarodičů, budou se chytat kapři z kádě do ruky, nebo se bude soutěžit o nejlepší jihočeský koláč či buchtu. Připraven je tradiční a zároveň výjimečně bohatý kulturní program různých žánrů, jako je dechovka, folk, folklor či country.

Akci i samotnou vesničku zapsanou na prestižní seznam památek UNESCO významně podporuje Jihočeský kraj. Přijeďte do jižních Čech připomenout si prastaré tradice a staré časy. Srdečné pozvání všem!

Další informace naleznete na:

www.holasovice.eu

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here